lauantai 12. toukokuuta 2012

Perustukset valmiit ja hirret saapui!

Nyt ne on täällä, HIRRET!!

Eilen oltiin ottamassa vastaan hirsikuormaa. Olihan jännittävää. Rekasta mahtui vain nuppi tontille ja pisimmät paketit oli nuppiakin pidempiä.. Onneksi oli taitava kuski, joka sai taiteiltua kaikki paketit ehjänä tontille. Kiitos vaan Hyötykuorman Jarmo Nahkala hyvästä työstä!

Sain kunnian kiipeillä hirsipinojen päällä kiinnittämässä liinoja nosturin koukkuun, ihme että tippunu sieltä tai muuten vaan telonu itteäni!

Meinas loppua tila kesken ja yksi paketti jätettiinkin alapihalle parempia aikoja odottamaan, siinä oli terassikamat joten niitä ei ihan heti tarvita.

Lavoista, rungon pätkistä ja laudoista petejä hirsipaketeille

Lisää petejä

Hoplaa, siihen tuli sitten väliaikaisesti tuollainen heleposti noustava mäki talolle. Asennusmiehet tykkää varmasti!

Nousee, nousee..

Tuli vaan ylös asti!

Noita oiski käsi pelillä itkettäny alkaa purkamaan alamäestä..



Sanna päälysmiehenä, hirsiä nousee


on pitkää hirttä ja lyhyttä hirttä

Lisää hirttä

puuta ja hirttä

välihuomautuksena.. Tältä näyttää valmiit perustukset

Saunan paikalla meinas tulla ahdasta

Nyt on mäki täynnä puuta

Terassikamat jäi ihan yssin alapihalle, kun ei mahtunu ylös.

Maanantaina alkaa sit tositoimet kun asennusporukka saapuu nosturin kanssa. Eilen ilmoitettiin myös että ikkunat rämähtää tontille myös maanantaina, eriasia mihin ne sinne laitetaan.. Kattotarvikkeet saapuu myös ens viikon aikana. Joten voipi olla että kohta tontille ei mahsu enää kukaan eikä mitään.

Käytiin tänään kantelemassa harkkoja, lautoja ja kaikkea muuta mahdollista sälää sivuun jotta asentajilla on edes vähän tilaa temmeltää siellä. Petejä ei hirsille nyt tehtykään, saavat itse vääntää ne kun tietävät paremmin mihin mitäkin tulee. Onneksi Eerolla on lomaviikko ens viikolla niin pystyy olemaan apuna. Mullakin onneksi on pitkä viikonloppu niin pystyn olemaan yhtenä käsiparina lisää. Saapa nähdä joko viikon päästä on monta varvia hirttä paikoillaan! Sitä innolla odottaen!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti