tiistai 26. helmikuuta 2013

Kevätkin kohta jo oven takana!

Tovi on päässyt vierähtämään edellisestä päivityksestä!

Ja syy löytyypi nukkumasta tuolta sohvalta.

Tällainen paketti ilmestyi meidän perheeseen 5.1. ja senpä takia päivitysten kanssa on venynyt. En ole päässyt raksalle kuvailemaan piitkään aikaan. Onneksi sentään raksa ei ole seisahtunut vaikka tahti ymmärrettävästi on vähän hidastunut tuon pikkuisen pojan takia. Isimieskin haluaa välillä helliä meidän rakkaus pakkaustamme!

Mutta sinne raksalle:
Palataan ajassa ensin vähän taaksepäin
Marraskuun alussa valmistui meidän "portaat" huomattavasti kätevämmät on nämä kuin se edellinen kävelyliuska..

Samaan aikaan tupaan ilmestyi myös ihana puuhella! Kuulemma vielä samanlainen kuin äitini lapsuuskodissa, mikä yhteensattuma!

Lattiavalu kuivahti kävelykuntoon parissa päivässä ja tässä alakerta näyttää vielä niiin siistiltä kun ei ole täynnä tavaraa..

 
Sitten Eero pyörähti alakerrassa kera hiomakoneen, että saatiin lattia hiottua kuntoon (ja SOTKUUN) Imurointi hommia riittikin sitten useammaksi päiväksi kun tuota betonipölyä oli JOKA PAIKKA täynnä.


Hengityssuojamista ja suojalaseistahuolimatta tällainen mörökölli saapui kotiin hioma päivän päätteeksi.


Yläkerran villahommia väännettiinkin sitten loppuvuosi

Ja sitähän sitten riitti
Alkuvuoden ruopeamana onkin ollut paperointi
Yläkerran paperoinnit alkavatkin olla jo mallillansa

Erkkerissä vielä avoinna aurinkopanelien läpivientien nurkka
Katosta puuttuu yksi soiro kun sinne piti viedä IV-putkia
Varastohuoneessa jätettiin IV-läpivientien paikka ilman papereita.. ja sitten menivät muuttamaan IV koneen paikkaa.. Uusi paikka tuossa mihin nousee putkia, eli se pitää vielä avata ja loput seinästä paperoida.


Susakin päässyt muutamaan otteeseen raksailemaan, nyt siellä taas on liikaa möykkää (naulapyssy) niin joutuu olemaan kotosalla meidän kanssa kun isi menee raksalle

Keittiökin saatiin vihdoin perille kolmannella yrittämällä. Jouduttiin tilaamaan sepelikuorma mäkeen kun ei sitten millään onnistunut rekka pääsemään ylös, ja kalusteita ei (jostain syystä) ruvenneet kantamaan mäkeä käsinensä ylös. Loppu hyvin, kaikki hyvin. 
Nyt keittiö odottaa asennusta, ja saakin odotella alkukesään saakka. Pitää vielä keittiön ja khh:n väliseinä saada muurattua ennen kuin päästään asennushommiin. Kodinkoneet sentään on vielä liikkeessä, vielä kun ei olla osattu päättää, jotta minkämoiset laitetaan. Ja turhapa niitäkin olis tuolla seisottaa.
Tässä yritetään hiekottaa mäkeä joulun alla, jotta saataisiin keittiö perille. Eipä onnistunut ei, seuraavana päivänä kun satoi vettä ja mäki oli sohjoa nilkkoihin asti.
Elikkä tuosta puuttuupi seinä, missä kattopalkki näkyy vasemmassa reunassa.
tv-huoneesta on viritelty taukohuone ja näköjään kaatopaikka.
Kosteat tilat kaipaavat "vähän" viimeistelyä, sieltä uupuu  väliseinät. Niitä tässä kevään aikana varmaankin alkavat muurailemaan. Ovi, joka näkyypi on kodinhoitohuoneesta ulos menevä.
Tällaiselta näyttää tällä hetkellä sisääntulo ovelta näkymä. Jonkun verran vielä olis hommia. Itellä kovasti kädet syyhyäis päästä auttamaan, mutta pieni mies täällä kotona pitää sen verran kiireisenä ettei vielä puhettakaan että voitaisiin raksalle mennä. Sielä kun ei imetys ja vaipanvaihto vielä onnistu kun on niin kovin kylmä. Jospa sitten loppu keväästä päästään isiä sinne auttamaan.

Ja kuten kuvista näkyy, IV hommat on jo oikein hyvällä mallilla. Putket pitää vielä eristää ja yksi putki alakerrassa oli vahingossa mennyt kaapin paikalla. Sitten vielä yläkerran putket ja tietenkin ne koneet.. Seuraavana onkin alakerran väliseinärunkojen pystytys että pääsee sähkärikin tekemään töitänsä. Alakerta kun alkaa jo paperoitu, siitä vaan en ole kuvia päässyt ottamaan.

Loppuun vielä lumisia maisemia tontilta..
Lunta ollaankin saatu tänä talvena haitoksi asti. Onneksi naapuri käy traktorilla ajamassa meidän mäestä lumet, vois muuten olla itku herkässä, jos käsipelillä joutuis lumia lykkimään!





1 kommentti:

  1. Heipsan! Voitit blogiarvonnassani 50 lahjakortin Pentikille - otathan pikaisesti yhteyttä :)

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/2014/07/pentik-arvonnassa-voittivat.html

    VastaaPoista